Táto misa bola optimalizovaná na 5 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Najprv si pripravte petržlenovú ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržlenu nasekajte nadrobno a pridajte k nim dve lyžice olivového oleja, 3 kvapky MAGGI Tekutého korenia, štipku soli a jemne nasekaný cesnak. S ním opatrne, stačí naozaj polovica strúčika len na ovoňanie. Toto pesto nechajte asi hodinu odpočívať, aby sa v oleji uvoľnila chuť a vôňa petržlenových lístkov. Potom ho zamiešajte do ricotty (pokiaľ možno s minimom oleja) spoločne s vaječným žĺtkom.
Syr Halloumi nakrájajte na asi pol centimetrové plátky, ktoré z oboch strán opečte na panvici s kvapkou olivového oleja do zlatista. Potom je nakrájajte na kocky.
Z klobúkov šampiňónov portobello opatrne vyrežte nôžku, aby sa dali pohodlne naplniť syrovou zmesou.
Naplnené huby poklaďte kockami halloumi, posypte slnečnicovými semienkami a v pekáčiku ľahko pokvapkajte olivovým olejom. Všetko dajte zapiecť spoločne s osolenými cherry paradajkami asi na 15 - 20 minút pri 180 stupňoch, kým syrová zmes nestuhne.
Podávajte s opečenými toasty alebo bagetkou.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu