Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
V 500 ml vriacej vody rozpustite 1 kocku MAGGI slepačieho bujónu.
Ryžu preperte v sitku pod prúdom studenej vody a v hrubostenné hrnci ju orestujte na masle. Zalejte ju pripraveným horúcim bujónom, aby hladina tekutiny bola asi na dva prsty nad ryžou.
Ryžu varte na miernom ohni pod pokrievkou asi 15 minút. Keď je ryža mäkká, nechajte ju vychladnúť.
Teraz si pripravte cesnakový olej. V panvici pozvoľna restujte na dvoch lyžiciach oleja celé strúčiky cesnaku asi 5 minút. Potom je z oleja vyberte a vyhoďte.
Na takto ochutené tuku orestujte očistené a olúpané krevety. Až zružovie, osoľte ich, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Hotové krevety vyberte z panvice a v rovnakej usmažte miešané vajíčko, osoľte ho a tiež ho dajte bokom ku krevetám.
Do prázdnej panvice dajte sprudka restovat na tenké rezance nakrájanú mrkvu, jarnú cibuľku a pór, hrášok a struky, pridajte rybaciu omáčku, ktorá celý pokrm osolí. Pridajte uvarenú ryžu, krevety a usmažené vajíčko.
Všetko zmiešajte, prehrejte a servírujte s nasekanou čili papričkou a čerstvým koriandrom.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu