Táto misa bola optimalizovaná na 15 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Všetku zeleninu dobre umyjeme a scedíme.
Baklažán, cuketu, mrkva, kvaka a paradajka nakrájajte na plátky hrubé asi pol centimetra a vložte ich do hlbokej nádoby. Marinujte ich s trochou olivového oleja, sušeným tymiánom, sušenou bazalkou, Maggi Tekutým korením, soľou a čiernym korením po dobu 5 minút.
Zeleninu vkladajte po jednom v tvare vejára na plech, pokiaľ nebude celý plech zaplnený.
Osmažte na miernom ohni na jemno nakrájanú cibuľu a po chvíli pridajte cesnak - dávajte ale pozor aby nezhnedol. Pridajte pasírované paradajky, oregano a parmezán a varíme 5 minút. V prípade potreby pridáme soľ a korenie. Ak sú kúsky paradajok veľmi veľké, roztlačíme ich vidličkou či ľahko rozmixujeme tyčovým mixérom aby zmes mala krémovejšiu štruktúru. Touto zmesou zalejeme naukladanú zeleninu, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 1 hodinu alebo kým zelenina nezmäkne. Po uplynulej dobe vyberieme z rúry a necháme 4 minúty odpočinúť. Hodí sa ako predjedlo či príloha. Dobrú chuť!
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu