Táto misa bola optimalizovaná na 9 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Zmiešam majorán so soľou. Jablká dôkladne umyjeme (nelúpeme) a nakrájam na mesiačiky a potom na polovice.
Pomaranče olúpeme a nalámeme na kúsky podobnej veľkosti ako jablká. Nasypeme polovicu majoránu spolu so soľou na jablká a pomaranče a premiešame.
Potom kačicu naplníme pripravenými surovinami. Konce prišpendlím špáradlami, aby náplň pri pečení neutiekla.
Vonkajšok kačice dôkladne potrieme zvyšnou majoránom a soľou.
Pripravenú kačicu vložíme do vrecka na pečenie. Dáme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme asi 70-80 minút.
Medzitým víno mierne zohrejeme, rozpustím v ňom kurací vývar s novým korením a bobkovým listom. Upečenú kačicu vyberieme z vrecka a vložíme do suchej zapekacej misy.
Podlejeme trochou tuku z pečenia, potom 1/3 vína spolu s nariedeným kuracím vývarom s novým korením a bobkovými listami.
Vložíme späť do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečieme asi 30 minút, každých 10 minút podlievam zvyšným vínom. Známkou, že je kačica uvarená, je aromatická zlatá kôrka.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu