Toskánske kura je ľahký pokrm z hydiny, ktorý je možné podávať na večeru. Ako sa na taliansky pokrm patrí, je aromatický, vďaka použitiu čerstvej zeleniny a vhodnému zloženiu byliniek. Smotanová sladká omáčka dodáva pokrmu jemnú chuť. Kuracie prsia sa skvele hodia k prísadám, ako sú sušené paradajky a čerstvý listový špenát. Niektorí ľudia kreatívne rozšíria tento základný recept aj pridaním strúhaného parmezánu alebo bieleho vína. Toskánske kura je najlepšie podávať s cestovinami, aj keď sa bude hodiť aj k ryži alebo krupici. Ďalším zaujímavým nápadom je podávať pokrm s chlebom – napríklad čerstvou, chrumkavou bagetou, ktorú je možné namáčať do lahodnej omáčky. Toskánske kura je recept, ktorý je ťažké ignorovať. Pokrm je veľmi rýchly na prípravu, takže sa môže stať aj núdzovou večerou na prípravu, keď neviete, čo robiť. Dokonale kombinuje chuť jemného mäsa s cesnakom a zdravou zeleninou. Na prípravu týchto dobrôt stačí použiť základné, ľahko dostupné suroviny. Tento recept sa oplatí spoznať, než sa pustíte do prípravy ďalších, často zložitejších receptov z talianskeho Toskánska.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, potom dochutíme soľou, korením a štipkou oregana. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a opečte kura z oboch strán dozlatista. Potom ho vyberte z panvice a dajte bokom.
Do rovnakej panvice, na ktorej ste opekali kura, pridajte nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a stopkový zeler nakrájaný na malé kúsky. Osmahnite na strednom plameni, kým zelenina nezmäkne a nezačne ľahko hnednúť.
Pridajte 6-8 sušených paradajok nakrájaných na prúžky a pár minút opekajte, aby sa uvoľnila ich aróma.
K zelenine pridajte 1-2 lyžice slepačieho bujónu Maggi, potom zalejte 1 šálkou sladkej smotany. Dôkladne premiešajte. Akonáhle sa omáčka začne variť, pridajte do panvice skôr opečené kuracie kúsky a znížte plameň. Všetko spoločne dusíme na miernom ohni asi 5-10 minút, kým omáčka nezhustne a kura nie je šťavnaté a prepečené.
Nakoniec pridajte hrsť listov baby špenátu a miešajte, kým špenát nezvädne.
Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a prípadne ešte štipkou oregana.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu