Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Rožok alebo žemľu nakrájajte na maličké kocky a namočte ich do mlieka.
Cibuľu nakrájajte najemno a orestujte ju do sklovita na masle.
Teraz zmiešajte oba druhy kvalitného mletého mäsa s pečivom nasiaknutým mliekom. Pridajte orestovanou cibuľku, vajce, mletý zázvor a nové korenie (to stačí rozdrviť v mažiari, ak nemáte namletý), soľ a korenie. Ja túto mäsovú zmes nechávam v izbovej teplote asi 20 minút odpočívať.
Potom si z hotového cesta urobte malé guľôčky. Odporúčam si namočiť ruky, aby sa cesto nelepilo. Guličky osmažte na oleji zo všetkých strán. Hotové guličky nechajte v zakrytej miske, aby moc nevychladli.
Z panvice, v ktorej ste smažili guľôčky, vyberte pripálené kúsky a vylejte zvyšok omastku. Nechajte v nej rozpustiť 2 lyžice masla, zasypte ho múkou a usmažte svetlú zápražku. Túto teraz zalejte Maggi Hovädzím bujónom, dôkladne metlou prešľahajte a varte ju asi 10 minút. Nakoniec do omáčky pridajte smotanu na šľahanie, soľ a korenie podľa chuti a nechajte ju krátko prevariť. Omáčku môžete zvýrazniť 1 lyžičkou pikantnej horčice. Do horúcej omáčky môžete nechať rozpustiť kúsok masla na zjemnenie.
Mäsové guľky s omáčkou podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou, brusnicovým džemom a zemiakovou prílohou.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu