Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Pšeno prepláchnite studenou vodou. Sceďte ho, vložte do kastróla a prilejte 1,25 pohára vody.
Priveďte ho k varu, stlmte plameň a zakryte pokrievkou.
Varte ho na miernom plameni asi 10 minút, nezabudnite ho pravidelne zamiešať. Potom vypnite plameň, osoľte ho, pridajte MAGGI Tekuté korenie, zamiešajte, prikryte a nechajte stáť 10 minút.
Nakoniec ho odkryte a odstavte na niekoľko minút, kým vychladne.
Vajíčka uvarené natvrdo nasekajte čo najjemnejšie. Potom ich vložte do misky, pridajte k nim zmäknuté maslo, vychladnutú kašu, nakrájanú petržlenovú vňať a aj surové vajíčko a slnečnicové semienka upražené na suchej panvici.
Všetko dôkladne premiešajte a ochuťte soľou a mletým korením. Rukami navlhčenými vodou vytvorte ploché, guľaté karbonátky a obaľte ich v strúhanke, Prebytočnú strúhanku z nich oklepte.
Karbonátky smažte na oleji s maslom na „strednom ohni“ asi 2–3 minúty z každej strany, ľahko dozlata.
Upražené karbonátky uložte na tanier s papierovým obrúskom, aby sa odsal prebytočný tuk.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu