Táto misa bola optimalizovaná na 8 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Narežte kožu šunky do jemnej mriežky tak, aby ste nezakrojili do mäsa. Dôkladne ju natrite zmesou MAGGI Tekutého korenia, mletého korenia a hnedého cukru. Medzi zárezy zapichnite klinčeky.
Mäso vložte do pekáča, podlejte ho pohárom vody a dajte piecť do rúry vyhriatej na 160 °C. Čas od času šunku polievajte výpekom. Pečte asi 2 hodiny, potom zvýšte teplotu rúry na 225 °C a pečte ešte asi 20 minút, dokiaľ koža nezhnedne.
Vyberte ju a nechajte stáť asi 30 minút. Podávajte.